Letűnt idők fantasztikus épületgépészeti tárgyai a GéPéSZ Múzeumban.  

Telefon: +36-20/999-8070

 

Blog

Kiállítás már 3 szakáruházunkban

Molnár Anna
2023.01.10 09:00
Kiállítás már 3 szakáruházunkban

Sokak számára ismert az épületgépészeti régiségeket felvonultató Gépész Múzeum, így igen nagy öröm számunkra, hogy az eddig kizárólag a kecskeméti Gépész Szakáruház épületgépészeti tárlatában megtalálható épületgépészeti régiségek (fürdőszobai tárgyak, ipari régiségek, mérő- és számoló eszközök, papír dokumentumok és szerszámok) egy részét immár 3 újabb szakáruházunkban is megtekinthetik az érdeklődők.

Mivel kiállítási tárgyaink száma és a hozzájuk köthető információk egyre bővülnek és mind több felajánlás érkezik, így elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy tárlatunk egy darabkáját bemutassuk más városokban is. Választásunk először szekszárdi, szolnoki és székesfehérvári szakáruházainkra esett, ahol kollégáink egyéni gyűjtőmunkával is hozzájárultak az érkező relikviák gyarapításához.    

 

Szekszárdi gyűjteményünk

Szabó Zoltán szakáruházvezető kollégánk aktív közreműködésével került kialakításra Szekszárdon Gépész Múzeumunk eme kicsiny szeglete. Szakáruházunk 2004 óta várja vásárlóit a Dél-Dunántúli régióban. Az akkor még AliscaGéP Kft. néven tevékenykedő tagcégünket a kezdetek óta családias légkör, folyamatos fejlődni és növekedni vágyás, továbbá precíz és gondos munkavégzés jellemezte, melynek eredményeképp 2018-ban átadásra kerülhetett a Páskum u. 1. szám alatti új telephely.

A szekszárdi tárlat néhány különlegessége:
• A Lámpagyár Budapest átfolyós vízmelegítője
• Junkers vízmelegítő - Heringes László adományának köszönhetően
• Vasúti mosdó – szintén Heringes László jóvoltából 

Szolnoki gyűjteményünk

Szolnoki áruházunkban kiállított régiségeink rögtön a bejáratnál fogadják az érdelkődőket.

Szolnoki érdekességünk a magyar gyártmányú kb. 40-50éves Kerepes metsző, melyet egy szolnoki kivitelező partnerünk ajánlott fel. A gyári csomagoláson még az ára is rajta van. (3.110 Ft)

 

Székesfehérvári gyűjteményünk

Székesfehérvári kiállításunk is szépen gyarapodik. Kollégánk, Kiss Tamás is megkezdte a gyűjtőmunkát.

Folyamatosan várjuk a felajánlásokat gyűjteményünk gazdagításához, mely múzeumi darabokat már nem csak szakáruházainkbanhanem itt a gepeszmuzeum.hu oldal galériájában is tételesen megtekinthetik az érdeklődők.