Letűnt idők fantasztikus épületgépészeti tárgyai a GéPéSZ Múzeumban.  

Telefon: +36-20/999-8070

 

Gyerekfürdető kád leeresztőcsappal, állvánnyal

Az 1900-as évek elején még fadézsákban fürdették a piciket az édesanyák, majd 30-40 évvel később váltotta ezt a bádogdézsa, illetve a zománcozott lavór. Tíz évvel később megjelentek a műanyag alapanyagú termékek is a piacon, innentől pedig már egyre szélesebb palettáról választhattak az édesanyák. Gépész Múzeumunkban megtekinthető öntöttvas kád az 1960-as évektől kezdődően terjedt el.

Adományozó
Orgován József
Készítés ideje
1950
Tárgy típusa
Kád
Leltári szám
MUZ_251
Leírás

Manapság már számos gyártótól választhatunk a legmodernebb kialakítású, extra kényelmi funkciókkal rendelkező gyermek fürdőkádakból. Milyen fejlődésen is ment keresztül a babakád pontosan? 

 

Fadézsa, bádogdézsa, zománcozott lavór

Az 1900-as évek elején még fadézsákban fürdették a piciket az édesanyák, majd 30-40 évvel később váltotta ezt a bádogdézsa, illetve a zománcozott lavór.


Műanyag fürdetőkád

Tíz évvel később megjelentek a műanyag alapanyagú termékek is a piacon, innentől pedig már egyre szélesebb palettáról választhattak az édesanyák. Az első képen faállvánnyal szerelt, műanyag fürdetőkád látható, a másodikon pedig már a klasszikus, általánosan elterjedt, teljes egészében műanyag konstrukció.Mai hidromasszás kádak

A technológia ebben az iparágban is számos innovációt hozott, a legmodernebb eszközök manapság már hidromasszázst is tudnak biztosítani a kicsiknek.

Forrás: komforte.hu

Öntöttvas kád a Gépész Múzeumban

A Gépész Múzeumunkban megtekinthető öntöttvas kád az 1960-as évektől kezdődően terjedt el. Felajánlója: Orgován József.

A kecskeméti Gépész Múzeum várja azokat a régi tárgyakat, amelyekkel tovább gazdagodhat a gyűjtemény.

Információk
Leltári szám
MUZ_251